Home | Investeringen | Humarbo Machinery B.V.

Humarbo Machinery B.V.

Humarbo ontwikkelt en produceert machines voor de betonverwerkende industrie. De basisfuncties van de machines zijn het vullen van de matrijs met beton, het lossen van het betonnen element uit de matrijs, het plaatsen van de pallets met de producten in een tussenbuffer om te drogen, het afnemen van het gereed product vanaf de pallet en de handling van de (stalen) pallets. Deze machines worden vooral gebruikt bij de verwerking van sneldrogend beton (direct ontkisten van aardvochtig beton ofwel dry cast), maar in toenemende mate ook voor langzaam drogend beton (zelfverdichtend beton, wet cast).

Humarbo levert wereldwijd met West-Europa als belangrijkste markt. Toepassingsgebieden voor de eindproducten zijn home & garden (b.v. tuintegels, randen, opsluitingen), infrastructuur (b.v. kabelkokers en bielzen voor spoorrails), bouw (b.v. keerwanden) en agro (b.v. stalroosters).

In samenwerking met MBI (tegelproducent) en J&V (machinebouwer) is de afgelopen jaren een machine ontwikkeld voor de productie van een speciale tegel met een keramische toplaag en betonnen onderlaag. Deze tegel is door MBI “geoceramica” genoemd. De productie van machines voor deze toepassing is ondergebracht in een joint-venture waarin Humarbo 50% van de aandelen bezit en J&V de andere 50%. Voor MBI is deze tegel in Nederland inmiddels een belangrijk, sterk groeiend en winstgevend product.

De wereldwijde exploitatie van deze technologie (en levering van keramisch materiaal en lijm) is door MBI ondergebracht in een apart bedrijfsonderdeel genaamd C2 Creation. De export van de machines voor deze tegels wordt door Humarbo samen met C2 Creation opgepakt.

Sinds:

Juli 2022

Website:

www.humarbo.com

Betrokken vanuit OxGreenfield:

Harm Langen, Dirk Jan Renee