Home | Referenties

Referenties

“OxGreenfield geeft mij de ruimte en de mogelijkheden om samen ons bedrijf verder uit te bouwen. Hierbij is hun brede netwerk en ervaring een fijne basis voor sociaal stevig ondernemerschap. Door de betrokken instelling van OxGreenfield kunnen we snel schakelen en beschikken we altijd over een sparringpartner met een frisse kijk.”

Arnold Douma
algemeen directeur Exakt Fijnmechanika

“Ik ervaar de samenwerking met OxGreenfield als constructief, zij tonen een grote betrokkenheid bij de bedrijfsvoering als ook met de medewerkers van Rolan Robotics. De samenwerking met name op financiële, organisatorische en strategische zaken is gericht op het verder professionaliseren van de onderneming om lange termijn doelstellingen te realiseren.
Daarnaast ervaar ik het team als open en toegankelijk waardoor er ruimte is inzichten uit te wisselen. De gekozen structuur van een Raad van Advies met zowel de betrokkene van OxGreenfield als ook externe deskundigen geeft inspiratie en richting aan strategische onderwerpen.”

Jeroen Meier
algemeen directeur Rolan Robotics (deelneming Ox.)

“OxGreenfield is een fonds met een zeer gefocuste aanpak in een duidelijk omschreven sector. Ze hebben meer dan voldoende ervaring en expertise in het managementteam. Desalniettemin is het toch heel nuttig om met mijn andere achtergrond en samen met mijn medecommissaris Chris Oomen te kunnen adviseren en waar nodig kritisch de spiegel voor te houden.”

Robert Jan Lijdsman
voorzitter RvC OxGreenfield

“Als investeerder ben ik sinds geruime tijd betrokken bij zowel Ox. als Greenfield, de voorlopers van OxGreenfield. Daarnaast heb ik in een eerdere fase een DGA als adviseur begeleid bij de verkoop van zijn onderneming aan de partners van deze club. Dat proces is uiterst professioneel, maar daarnaast ook buitengewoon plezierig verlopen. Scherp in de onderhandelingen in combinatie met zorgvuldig handelen waardoor er zowel tijdens als na de transactie sprake was van een goede werkrelatie met de verkoper en zijn bedrijf.”

Pim Baljet
investeerder in OxGreenfield

“Mijn ervaring met OxGreenfield is tweeledig. Mijn 1ste ervaring stamt uit de tijd dat ik mijn bedrijf verkocht aan het voormalige Ox. Ik leerde hier een groep jonge actieve ondernemers kennen met een sterke financiële kennis en een heldere visie naar de toekomst qua acquisities. De verkoop van mijn bedrijf werd snel gerealiseerd en vervolgens goed begeleid door de nieuwe kopers. Hoewel de verkoop reeds in maart 2019 plaatsvond hebben we nog wekelijks contact met elkaar om te sparren of ervaringen uit te wisselen. Met de inbreng van o.a. het team van Ox. heeft de organisatie een grote professionaliseringsslag gemaakt.
Derhalve was het een kleine stap om met hen samen, in de nieuwe setting OxGreenfield, als investeerder te participeren. De groep investeerders waarmee gewerkt wordt, heeft evenals de mensen van OxGreenfield een ‘hands-on’ mentaliteit en een onuitputtelijke drive om de dingen goed te doen. Kortom: dit is een organisatie waar ik graag mijn investeringen aan toevertrouw. Los daarvan zijn het prettige mensen met een goede dosis humor om zaken mee te doen.”

Herman Hessing
voormalig CEO Newes Group