Home | OxGreenfield versterkt het investment team

OxGreenfield versterkt het investment team

– Harm Langen sluit zich per 1 oktober 2020 aan als partner bij OxGreenfield.-

Naarden, 1 oktober 2020 – Harm Langen komt het team van OxGreenfield op fulltime basis versterken. Harm was al enige tijd part-time betrokken als operating partner en adviseur bij enkele portfoliobedrijven.

In zijn nieuwe rol gaat hij zich voornamelijk bezighouden met de waardeontwikkeling van bestaande- en nieuwe portfolio bedrijven en zal hij nadrukkelijker betrokken zijn bij de overige activiteiten (zoals o.a. dealsourcing en M&A processen).

Over Harm Langen

Harm heeft meer dan 25 jaar ervaring in de industrie. Na functies in marketing en international sales bij DSM heeft hij de overstap gemaakt naar het MKB. Bij LAN Handling Technologies heeft hij een succesvolle turn-around gerealiseerd als algemeen directeur en aandeelhouder, samen met private equity.

Na de verkoop van LAN aan Hydratec is hij in 2015 CEO geworden van Pas Reform, een andere dochter van dit beursgenoteerde bedrijf. Pas Reform heeft hij omgevormd van broedmachinefabrikant tot leverancier van totaaloplossingen voor broederijen. Harm is ingenieur Technische Bedrijfskunde, afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven in 1993.

Over OxGreenfield

OxGreenfield richt zich op het investeren in technisch competente midden- en kleinbedrijf ondernemingen waarbij het nauw betrokken kan zijn als aandeelhouder. Het team investeert ervaring, expertise en toewijding om ruimte te creëren voor groeiambities van ondernemers. Als private equity geven zij betekenis aan waarde creatie met oprechte, persoonlijke betrokkenheid.

OxGreenfield ondersteunt en motiveert het management en personeel: de mensen die het bedrijf hebben opgebouwd en verder willen brengen. Een sterke marktpositie, onderscheidend vermogen en groei- en/of DGA-opvolging zijn belangrijke investeringscriteria.

Over de versterking van het team

“Ik ben gedreven om succesvolle teams te ontwikkelen en resultaat te bereiken. Mede daarom heb ik me verbonden aan OxGreenfield. In deze nieuwe rol kan ik mijn expertise inzetten om de bedrijven in portefeuille verder te ontwikkelen en sterker te maken, iets waar ik persoonlijk veel voldoening uit haal.” aldus Harm Langen, partner bij OxGreenfield

“Met de focus van Harm versterken we de kerncompetentie van OxGreenfield, namelijk het verder ontwikkelen en versterken van bedrijven waarin wij als aandeelhouder betrokken zijn. Harm is analytisch en commercieel sterk en heeft een duidelijke visie op strategie- en organisatievorming.” aldus Hank Schraven, partner bij OxGreenfield.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Harm Langen
Telnr: +31655780454
Email: hl@oxgreenfield.nl

Hank Schraven
Telnr: +31655693075
Email: hs@oxgreenfield.nl