Home | Bavak en OxGreenfield gaan samen verder

Bavak en OxGreenfield gaan samen verder

 

– DGA’s verkopen de meerderheid van de aandelen aan CEO en OxGreenfield voor de verdere groei en ontwikkeling van Bavak Beveiligingsgroep BV.-

Noordwijk, 14 januari 2020 – Bavak Beveiligingsgroep BV, een leidende speler op het gebied van hoogwaardig technisch beveiligen gaat samen de toekomst in met de Amsterdamse investeringsmaatschappij OxGreenfield. De twee DGA’s verkopen de meerderheid van hun aandelen aan de huidige CEO en OxGreenfield, met als doel verdere groei en ontwikkeling maar ook om de continuïteit naar de toekomst toe onafhankelijk van hen te kunnen waarborgen.

Over Bavak Beveiligingsgroep

Bavak is sinds 1974 één van de eerste erkende beveiligingsbedrijven van Nederland, met de levering van hoogwaardige en gespecialiseerde inbraakdetectiesystemen. Vandaag de dag is Bavak als system integrator leverancier van totale elektronische-, cyber-, en fysieke beveiligingsoplossingen voor de vitale infrastructuur aan o.a. overheidsinstanties en multinationals, nationaal en internationaal. Te denken valt aan hard- en softwareoplossingen, perimeterbeveiliging, objectbeveiliging en detectiesystemen. De kracht van Bavak is het realiseren van maatwerkprojecten in het hoogwaardige technologische segment. Naast het ontwerpen en implementeren van beveiligingssystemen, voert de onderneming wereldwijd service en onderhoud uit aan reeds geïnstalleerde beveiligingssystemen.

Over OxGreenfield

OxGreenfield richt zich op het investeren in technisch competente midden- en kleinbedrijf ondernemingen waarbij het nauw betrokken kan zijn als aandeelhouder. Het team investeert ervaring, expertise en toewijding om ruimte te creëren voor groeiambities van ondernemers. Als private equity geven zij betekenis aan waarde creatie met oprechte, persoonlijke betrokkenheid. OxGreenfield ondersteunt en motiveert het management en personeel: de mensen die het bedrijf hebben opgebouwd en verder willen brengen. Een sterke marktpositie, onderscheidend vermogen en groei- en/of DGA-opvolging zijn belangrijke investeringscriteria.

Over de transactie

“Nadat we 3 jaar geleden er bewust voor gekozen hebben om specialist Jasper Weijman als CEO aan te stellen om van ons het stokje over te nemen, is het moment nu aangebroken om ook als aandeelhouders een stap terug te zetten. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat we samen met Jasper en OxGreenfield als één aandeelhoudersteam de onderneming verder kunnen laten groeien en ontwikkelen, zodat de continuïteit ook zonder onze directe betrokkenheid voor de lange termijn gewaarborgd is”, aldus Jan Kleijweg, voormalig DGA Bavak Beveiligingsgroep.

“De samenwerking met OxGreenfield stelt ons in staat om de volledige potentie van Bavak te benutten. Bavak is een geweldig bedrijf met fantastische mensen. Voor de verdere groei van Bavak zien wij grote toegevoegde waarde in de samenwerking met OxGreenfield”; aldus Jasper Weijman, CEO Bavak Beveiligingsgroep.

“Naast het feit dat deze investering in alle opzichten goed bij ons past, zien we de markt voor hoogwaardige beveiliging als een interessante groeimarkt. Kijk alleen maar naar het feit dat veiligheid in toenemende mate van groot belang is in zowel het publieke als het private domein. Helaas is er vandaag de dag door o.a. geopolitieke instabiliteit meer dreiging voor (terroristische) aanvallen, waarbij naast de traditionele beveiligingssystemen, steeds vaker nieuwe technologieën (cyber, AI, drones) zullen moeten worden ingezet. Daarnaast zorgt de groeiende bevolking en verstedelijking voor extra druk op de vitale infrastructuur, waarbij de beveiliging van deze infrastructuur continu moet worden aangepast aan de laatste ontwikkelingen. Bavak is uitstekend gepositioneerd om aan deze vraag te kunnen voldoen”; aldus Hank Schraven, partner bij OxGreenfield.