Home | Ox. en Greenfield gaan verder als OxGreenfield

Ox. en Greenfield gaan verder als OxGreenfield

 

“Eerste investering OxGreenfield in Exakt Fijnmechanika”

In het voorjaar van 2018 hebben de teams van beide investeringsmaatschappijen besloten samen verder te gaan als OxGreenfield. De krachten worden gebundeld met als doel de rijke historie en ervaring te waarborgen en verder uit te bouwen middels een gezamenlijk investeringsfonds: OxGreenfield Fund I. De Exakt investering is de eerste deelneming vanuit dit nieuwe initiatief. OxGreenfield beoogt OxGreenfield Fund I eind 2018 te closen op een bedrag van EUR 35 miljoen.

Exakt: de eerste investering van OxGreenfield Fund I

Wybe van der Gang, DGA en oprichter van Exakt Fijnmechanika (“Exakt”), heeft de meerderheid van zijn aandelen in Exakt verkocht aan de investeringsmaatschappijen Ox. en Greenfield Capital Partners (“Greenfield”). Exakt (gevestigd in Dokkum) is al meer dan 25 jaar toonaangevend op het gebied van fijnmechanica en precisietechnologie. Klanten van Exakt zijn actief in diverse sectoren zoals o.a. de horloge- (Van der Gang Watches), medische- en defensie industrie. In opdracht van haar klanten ontwikkelt en produceert de onderneming precisie-onderdelen voor diverse takken van industrie, waar een uiterste graad in precisie en afwerking van kleine tot extreem kleine producten wordt gevraagd. De onderneming is als enige in Nederland specialist om dergelijke extreem kleine producten seriematig 24/7 te produceren. De toleranties zijn zeer klein en liggen veelal in het micron gebied.

Ox. en Greenfield hebben een meerderheidsbelang genomen en zullen de onderneming ondersteunen bij het realiseren van haar groeiambities en het borgen van de lange termijn continuïteit. Dit zal o.a. gestalte krijgen door het vergroten van de commerciële slagkracht en de opvolging van de verkopende DGA vorm te geven. Met deze voor Exakt belangrijke stap voorwaarts kan de verdere groei en ontwikkeling vorm krijgen, met behoud van de kwaliteit en de bijbehorende dienstverlening die klanten gewend zijn.

“De betrokkenheid van Ox. en Greenfield is gericht op het faciliteren van verdere groei van Exakt Fijnmechanika, met behoud van hetgeen er in de afgelopen 28 jaar is opgebouwd. Vandaar dat ik ook graag betrokken blijf in de volgende fase van ontwikkeling van ons gezamenlijke bedrijf” aldus Wybe van der Gang.

“We zien in Exakt een onderneming met veel potentieel in de aantrekkelijke markt van precisietechnologie en fijnmechanica. Het bedrijf is toe aan de volgende fase van haar ontwikkeling door ook commercieel haar vleugels uit slaan. Het is onze ambitie deze groei te faciliteren en de onderneming nog verder te professionaliseren en uit te bouwen. Uiteraard met behoud van hetgeen Exakt goed in is “, aldus Hank Schraven, partner bij Ox.

Over OxGreenfield

Ox. is een investeringsmaatschappij die zich richt op het investeren in ondernemingen waarbij het nauw betrokken kan zijn als investeerder. Deze betrokkenheid vertaalt zich in actief ondernemerschap, met de nadruk op operationele, financiële en strategische begeleiding van de onderneming. Een sterke marktpositie, groei- en / of verbeterpotentieel zijn belangrijke investeringscriteria.

Greenfield is een onafhankelijke Nederlandse Private Equity organisatie, ontstaan in 1995 en daarmee een van de oudste Private Equity partijen van Nederland. Greenfield investeert voor de lange termijn in technologie, industrieel en B2B bedrijven. De investeringsstrategie wordt gekenmerkt door een hands-on mentaliteit en door de directie van de ondernemingen te ondersteunen in de uitbouw van de onderneming. Samenwerking met het management vormt een cruciaal aspect bij het realiseren van de doelstellingen.
“We hebben er veel vertrouwen in dat we voldoende investeerders uit onze beide netwerken kunnen overtuigen van onze gezamenlijke plannen. Tot op heden is er veel interesse en commitment voor ons initiatief, vandaar dat we besloten hebben gezamenlijk te investeren in Exakt Fijnmechanika”, aldus Stef van Doesburg, managing partner bij Greenfield.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Hank Schraven
Stef van Doesburg