Home | Costo Intralogistics & Xtend Business Software stellen Erik Koudijs aan als nieuwe CEO

Costo Intralogistics & Xtend Business Software stellen Erik Koudijs aan als nieuwe CEO

Door: OXGreenfield

Erik Koudijs (voormalig MD Mitsubishi Forklift Trucks Benelux) volgt Alarik Lens van Rijn op als CEO van Costo Intralogistics & Xtend Business Software. Met Erik Koudijs halen Costo & Xtend een bekende naam binnen met ruime ervaring in de logistieke sector. Erik Koudijs is aangesteld om de duurzame groei voor beide zusterbedrijven mogelijk te maken en zo onze klanten nóg beter te kunnen bedienen.

Logistiek ondernemer met passie voor technologie en innovatie

Erik Koudijs is al jaren actief als eindverantwoordelijke binnen de (intra)logistieke sector.

Hij leidde de laatste jaren een groot aantal fusies en overnames binnen de interne transportsector, waaruit UniCarriers en uiteindelijk Mitsubishi Forklift Trucks Benelux is ontstaan, voorlopers op het gebied van interne logistiek en magazijn oplossingen. Binnen de snelle ontwikkeling van deze bedrijven is zijn passie voor technologie en innovatie ontstaan.

Koudijs: “Met veranderende klantbehoeften en nieuwe automatiseringsmogelijkheden om magazijnen efficiënter en effectiever in te richten, startte ik binnen Mitsubishi Forklift Trucks Benelux een nieuwe divisie, gericht op magazijn automatisering en robotisering.

Na zeven succesvolle jaren in die ondernemende rol heb ik besloten om mijn kennis en ervaring in intralogistiek in te zetten bij Costo & Xtend vanwege de marktpotentie en hun groeiambities”.

Visie op de toekomst

Erik Koudijs heeft een heldere visie op de toekomst van Costo & Xtend; “Deze specialistische bedrijven hebben een unieke organisatie met drie vestigingen in Tilburg, Gorinchem en Porto (Portugal) – ieder met eigen kennisgebieden en innovatieve oplossingen. Het doel is maximale klanttevredenheid én medewerkerstevredenheid mogelijk te maken door een cultuur van kennisdeling te creëren en synergiën te realiseren tussen de verschillende bedrijven op de drie locaties.

Binnen de huidige trend en het proces van automatisering van het magazijn is de vraag naar flexibiliteit en snel aanpassingsvermogen dusdanig gestegen. Met de samenvoeging kunnen wij sneller, beter op deze vraag van de klant inspringen, zonder verrassingen. Dé basis voor duurzame groei.

Bedrijfsgroei en organisatieontwikkeling van Costo & Xtend

Alarik Lens van Rijn (voormalig CEO) is blij met de komst van Erik Koudijs: “Met de kennis en internationale ervaring die Erik meebrengt, is hij de ideale aanvulling op onze organisatie om de beoogde groeiplannen te verwezenlijken. Door zijn komst kan ik mijzelf volledig richten op business development om daarmee mede de lange-termijn waardeontwikkeling te realiseren voor de organisatie.