Home | OxGreenfield verkoopt Bavak Security Group aan Unica

OxGreenfield verkoopt Bavak Security Group aan Unica

Investeringsmaatschappij OxGreenfield draagt de aandelen van Bavak Security Group over aan Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land.

Eind 2019 nam OxGreenfield Bavak over van haar toenmalig eigenaren en heeft de onderneming sindsdien samen met haar directie (Jasper Weijman, Esther Salomon en Daan van Kootwijk) verder geprofessionaliseerd, ontwikkeld als gedisciplineerd projectenbedrijf en laten groeien. 

Door de overname verbreedt Unica Access & Security haar portfolio en versterkt het haar marktpositie. Bavak Security Group, gevestigd in Noordwijk, heeft ruim 80 medewerkers en realiseerde vorig jaar een omzet van € 20 miljoen.

Jasper Weijman, CEO van Bavak: “Bavak’s specialistische kennis in de internationale high-end beveiligingsmarkt sluit perfect aan bij de brede technologische capaciteiten van Unica, dat al een duidelijk profiel in het security segment heeft. In deze sterke combinatie kunnen we, vanuit een overeenkomstig DNA, gezamenlijk klanten bedienen met een nog breder dienstenpalet. Het delen van specialistische kennis is een uitstekende basis voor deze volgende stap naar verdere groei.”

“Wij zijn er trots op dat Bavak zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een vooraanstaande speler in de markt van high-end security en onderschrijven de toegevoegde waarde die Bavak zal gaan hebben voor Unica”, aldus Hank Schraven, partner bij OxGreenfield. “Wij danken de directie en alle medewerkers van Bavak voor de plezierige en succesvolle periode dat wij aandeelhouder mochten zijn en wensen zowel Unica als Bavak veel succes voor de toekomst”.  

Over Bavak

Bavak is specialist in perimeterbeveiliging, gebouwbeveiliging en specifieke defensie security. Het richt zich als systeemintegrator van beveiligingsoplossingen op het topsegment van het bedrijfsleven en overheid. Bavak heeft opdrachtgevers die opereren in de vitale infrastructuur zoals datacenters, lucht- en zeehavens, ministeries en nutsbedrijven. Het bedrijf opereert hoofdzakelijk in Nederland en voor circa 25% internationaal.

Over OxGreenfield

OxGreenfield investeert in ervaring, expertise en toewijding om ruimte te creëren voor groeiambities van ondernemers. Met als focus het versterken van management, DGA-opvolging, carve out, groei, scale up en turn around, richt de investeerder zich vooral op industriële ondernemingen met een technisch onderscheidend karakter. De partners van OxGreenfield staan samen voor een indrukwekkend trackrecord. Ieder met hun eigen expertise, gaan ze samen voor de verbinding, de relatie én de resultaten.