Home | Ox., een voorloper van OxGeenfield, verkoopt 100% van de aandelen in Rolan Robotics BV

De Nederlandse investeerder Ox., een voorloper van OxGeenfield, verkoopt 100% van de aandelen in Rolan Robotics BV

De Nederlandse investeerder Ox., een voorloper van OxGeenfield, verkoopt 100% van de aandelen in Rolan Robotics BV uit Zwaag aan het in Japan beursgenoteerde Daihen Corporation. Daihen is nu al betrokken bij Rolan Robotics als belangrijkste leverancier van industriële robot – en lassystemen onder haar merknaam OTC. Rolan Robotics is exclusief distributeur van lassystemen voor Daihen in de Benelux.

Rolan Robotics is gespecialiseerd in las- en producthandling systemen dmv roboticatoepassingen. Het bedrijf levert turn key toepassingen aan de metaalverwerkende industrie en diverse ondernemingen in logistiek, agri en food, en diverse overige industrieën. Voor meer informatie, zie www.rolan-robotics.nl.

Daihen Corporation is wereldwijd actief als producent en leverancier van industriële robot – las – en plasma systemen en diverse energy-management oplossingen. Met deze stap versterkt Daihen haar positie in de robotics – en lasmarkt en zet zij een verdere stap in het bereiken van de (MKB) eindklant in de Benelux, Noord-Frankrijk en Duitsland. De acquisitie past in de strategie om deze marktintegratie verder te ontwikkelen.

Voor Rolan Robotics betekent de overname een verdere borging van de kwaliteit van de techniek van Daihen en een kans om een groter geografisch gebied aan te boren, in de snel ontwikkelende markt van roboticsoplossingen.

“Wij zijn er trots op dat we Rolan Robotics een stap verder hebben kunnen brengen gedurende onze investment periode en zijn ervan overtuigd dat Daihen de perfecte partij is om Rolan Robotics een goede toekomst te bieden. We wensen alle mensen bij Rolan Robotics veel succes met deze nieuwe aandeelhouder.

Verder danken we Daan Zandbergen en Axel Fuhri Snethlage van Transition Corporate Finance, Valerie Staal van Corporate Wise en Jochem Kin van Vanloman voor de goede advisering in deze transactie”.

Dirk Jan Renee – partner OxGreenfield