Home | Populariteit broadcastwereld leidt tot bijzondere match op investeringsgebied

Door: OXGreenfield

AMSTERDAM, 30 JUNI 2021  – De Nederlandse investeerder OxGreenfield is mede-eigenaar geworden van het Utrechtse D&MS, specialist in Broadcast- en IT-oplossingen. D&MS dat in Hilversum vooral bekend staat als maker van technische oplossingen voor radio en TV moet door de samenwerking extra hard vooruit gaan.

De investering is vooral een antwoord op een maatschappelijke trend die speelt. “Alles gebeurt nu bijna online. Daardoor neemt de vraag naar kwalitatief hoogstaande oplossingen toe. Die vraag nam al voor corona toe maar nu is het helemaal een gekkenhuis”, vertelt partner bij OxGreenfield Dirk Jan Renee. Onder de vleugels van OxGreenfield wil D&MS verder investeren in haar kernactiviteiten voor broadcast (radio, tv, play-out, OB-vans), maar ook voor het onderwijs (studio’s, netwerk en storage), overheden (broadcast infrastructuren) en multinationals (integratie audio- en videofaciliteiten) gaat er flink geïnvesteerd worden. Doel is om het in de broadcastwereld bekende D&MS ook buiten het Hilversumse een stuk groter te maken.

Grote rol

Jan Derksen, de huidige Managing Director bij D&MS, blijft actief betrokken en gaat zich onder meer richten op business development. Dirk Jan Renee: “Jan Derksen is een ongelooflijk goede ondernemer, die weet wat hij wel en niet wil. D&MS is klaar voor expansie en hij blijft daar een grote rol bij spelen. Er komt versterking bij in de directie om de mooie groeiambities waar te maken.”

Jan Derksen: “We gaan een spannende maar vooral leuke tijd tegemoet met ons bedrijf. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe fase omdat ik allerlei nieuwe mogelijkheden zie om weer grote stappen vooruit te zetten. Iedereen blijft doen waar hij of zij goed in is. De continuïteit van D&MS is geborgd en ik kijk met heel veel vertrouwen naar een toekomst waarin het bedrijf nog vele malen groter kan gaan worden.

Stimulans en groei door opleiding

D&MS staat bekend om zijn goede werkgeverschap en beiden partijen zijn overeengekomen om dat te borgen. “We gaan er onder meer voor zorgen dat iedereen in het bedrijf zijn opleidingsmogelijkheden behoudt en dat deze waar nodig zelfs worden verbreed. Daar ligt ook meteen onze kracht, we verbinden het heden met de toekomst, creëren extra vermogen en realiseren doorbraken voor groei”, aldus Renee. “Werknemers van D&MS weten ontzettend veel over IT, netwerk, software en elektrotechniek. Die vakinhoudelijke kennis kunnen wij niet verbeteren. Wel kunnen we hen de instrumenten aanreiken die zij nodig hebben om stappen vooruit te maken.”

Over OxGreenfield

OxGreenfield investeert in ervaring, expertise en toewijding om ruimte te creëren voor groeiambities van ondernemers. Met als focus het versterken van management of opvolging DGA, carve out, groei en scale up en turn around richt de investeerder zich vooral op de sectoren industriële productie en zakelijke dienstverlening met een technisch component. De partners van OxGreenfield staan samen voor een indrukwekkend trackrecord. Ieder met hun eigen expertise, gaan ze samen voor de verbinding, de relatie én de resultaten.

Over D&MS

De kracht van beeld en geluid wordt almaar groter, mensen verwachten niets minder dan de beste kwaliteit. Of het nu om een voetbalwedstrijd, een livestream van een vergadering of een online hoorcollege gaat. D&MS werkt samen met de beste partners op het gebied van beeld, geluid, IT en (online) security. De combinatie van kwaliteit, techniek en service maakt dat D&MS een ijzersterk portfolio heeft opgebouwd.