Home | Gefaseerde overname zorgt voor financiële zekerheid en hogere opbrengst

Gefaseerde overname zorgt voor financiële zekerheid en hogere opbrengst

Het laten groeien van een onderneming vraagt niet alleen om de juiste expertise maar ook om een gepaste investering. OxGreenfield richt zich op groei door verbreding van de klantenkring, techniek, uitbreiding van activiteiten, verdieping in processen en het professionaliseren van organisaties. Dat doen we met name voor technisch competente bedrijven die producten, projecten of diensten levert op het gebied van automatisering, fijnmechanica, engineering, robotisering, system integration en technische dienstverlening. Daarbij respecteren we het verleden en creëren we de toekomst. Voor continuïteit en met een open blik om organisaties te versterken! 

Directeur-eigenaren zoeken een investeerder om een doel te bereiken: om op den duur te  stoppen, maar het bedrijf en de medewerkers ook in goede handen achter te laten. Met de juiste hulp bij bepaalde onderdelen van de bedrijfsvoering om de next step te kunnen zetten. Het is in onze ogen de rol van een Private Equity-organisatie om goed te luisteren, te snappen wat de vraag is, tegenwicht te bieden als dat nodig is en om te bekijken of we de juiste investeringspartij zijn voor die vraag. 

Betrokkenheid

OxGreenfield heeft een specifieke interesse in technische ondernemingen met een sterke marktpositie in een niche markt, op basis van onderscheidende producten, software of diensten. Met onze ruime ervaring in de rol van investeerder met operationele betrokkenheid ligt de nadruk op samen aan de slag te gaan. De DGA verkoopt een deel van zijn aandelen maar blijft aan, mogelijk in een andere rol. Het restant wordt verkocht op het moment dat OxGreenfield het bedrijf overdraagt. Daarmee heeft een DGA financiële zekerheid op de korte termijn en wordt de rest van de aandelen overgenomen op het moment dat zijn bedrijf een verbeterslag heeft gemaakt, waardoor dit een hoger rendement oplevert. Een goede overdracht is daarmee gewaarborgd. 

Gedegen 

De partners van OxGreenfield onderschrijven het belang van een gedegen traject. De hands-on mentaliteit, hun managementervaring en de niet aflatende drive om zeer zorgvuldig de trajecten aan te gaan en het gedeelde belang, zorgt voor lange termijn continuïteit en mooie rendementen. De ‘klik’ tussen de ondernemer en OxGreenfield, maakt ons een aantrekkelijke partner voor een investeringstraject. De connectie, de verbinding: dat is voor ons een belangrijke graadmeter, wij hebben immers dezelfde belangen, dus het enthousiasme van alle partijen is de basis. Onze strategie richt zich op groei van bedrijven en het aanhaken van add-ons. 

Expertise

Onze expertise ligt bij organisaties met het hoofdkantoor in Nederland met een omvang van < €50 m omzet en een gemiddeld EBITDA van €1-5 m, waar producten of diensten met USP’s een bewezen omzetstroom genereren. Add-ons zijn in dezelfde branches actief en/of hebben aanpalende activiteiten. We respecteren het verleden en samen creëren we de toekomst: voor continuïteit en met een open blik om organisaties te versterken!