Home | “We voegen waarde toe”

“We voegen waarde toe”

De transitie naar de volgende groeifase mag met reden succesvol genoemd worden. De voormalige DGA en oprichter van Costo Intralogistics had de nadrukkelijke wens om te verkopen, maar wel met de voorwaarde dat het bedrijf zelfstandig zou blijven en hij zelf een actieve rol zou kunnen blijven vervullen. Dát en de branche waarin Costo opereert, maakte een perfecte match met OxGreenfield. 

Harm: “Wij investeren met name in technisch competente bedrijven die producten, diensten of projecten leveren in diverse segmenten in business-to-business markten.” Hank: “Wij gaan hands-on aan de slag, met onze ervaring en onze drive zorgen we voor lange termijn continuïteit en mooie rendementen. De ‘klik’ tussen ons en de ondernemer is daarbij een van de belangrijkste factoren voor succes.” 

Slagen maken

Harm: “Er was veel groeipotentieel en een mooie basis om verder te bouwen, vanaf dag 1 hebben we een ervaren interim manager ingevlogen die met name voor rust en stabiliteit heeft gezorgd. Vervolgens is er een nieuwe CEO aangesteld die samen met OxGreenfield en het managementteam een goede strategie heeft uitgerold om de beoogde groei te realiseren. Onderdelen hiervan waren het versterken van het management en het uitbreiden van de productiecapaciteit.” Hank: “We hebben het Portugese dochterbedrijf verder geïntegreerd, evenals de twee vestigingen in Nederland. Door meer grip op de financiën, het projectmanagement en de hele organisatie te krijgen, konden we flinke stappen zetten. Hierdoor hebben we het bedrijf onafhankelijker gemaakt van de oprichter. Samen met hem kunnen we groeien en maken we het lange termijn doel haalbaar: de groei en continuïteit van het bedrijf, evenals een waardevermeerdering van de onderneming.”  

Kartrekkers

Hank: “We zijn als echte kartrekkers operationeel betrokken en omdat zowel de vorige DGA, het huidige management als wij dezelfde doelen hebben, werkt dat ook echt. Een DGA wil zijn kindje in goede handen achter kunnen laten en daar zorgen wij voor.” Harm: “En natuurlijk schuurt dat wel eens, we gaan een discussie niet uit de weg. Dat is ook nodig voor de ontwikkeling. Nu het bedrijf minder afhankelijk is van de voormalige DGA, geeft dat rust en verlichting. De eindverantwoordelijkheid is overgedragen en zaken gaan dan ook anders dan voorheen. Dat is wennen natuurlijk. En dan komt het naast de kennis, ervaring en kunde ook weer neer op een goede klik. De nieuwe CEO en de voormalige DGA kunnen heel goed samenwerken en dat is van groot belang.”