Home | Harde noten kraken in een goede sfeer

Harde noten kraken in een goede sfeer

Door: OXGreenfield

De eigenaar van Costo Intralogistics kwam bij ons met de vraag of we mee wilden denken over de next steps voor zijn bedrijf. De organisatie had een flinke groei achter de rug en zat volgens de eigenaar op dat moment op een plateau. Hij dacht na over de toekomst en samen hebben we verschillende scenario’s de revue laten passeren. 

De wens om te verkopen was groot, maar hij wilde zelf wel betrokken blijven. En gaandeweg kwam ook naar voren dat een investeringspartij het bedrijf op zichzelf verder zou laten bestaan. Dat was zijn wens, ook voor het personeel. Costo Intralogistics was dus op zoek naar een actief betrokken partner, niet alleen naar een financiële investering. 

Niet alleen transactiesom

Ik ben betrokken geweest op alle belangrijke momenten. Samen met mijn collega’s, waaronder Annemarie die een grote rol heeft gespeeld, en Costo hebben we uiteindelijk gekozen voor OxGreenfield. Er zijn natuurlijk meerdere partijen gehoord, zowel strategische als Private Equity-organisaties. Bij OxGreenfield hadden we een goed gevoel, zij snapten de vraag en hebben ook ervaring in de wereld van machinebouw. Dat was geen harde eis, maar het kwam wel goed van pas. We hebben de keus gemaakt op de cijfers, het juridische stuk, maar zeker ook op het gevoel. Het ging dus niet alleen om de transactiesom. Bij OxGreenfield hebben ze snel begrip van alles wat er speelt en hun ondernemende karakter helpt ook. Die hands-on aanpak en betrokkenheid was mooi om te zien. De interim Operations Manager bracht meteen rust en een lastenverlichting. 

Marktconform

Voor mij was het de eerste kennismaking met OxGreenfield en ik kan niet anders dan zeggen dat het op alle fronten goed is bevallen. Ze hebben marktconforme condities, ze snappen de ondernemer en alle beloftes zijn ook waargemaakt. Het hele proces verliep uiterst plezierig en in goede sfeer, ook als er harde noten gekraakt moesten worden. De eigenaar werkt in zijn bedrijf aan New Business Development en hoeft zich geen zorgen meer te maken over de rest van de bedrijfsvoering. Een mooie stap in zijn carrière.