Home | Mijn bedrijf moest goed terecht komen

Mijn bedrijf moest goed terecht komen

Staka is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van RVS- schakelkasten en dakluiken. O&K levert componenten en systemen voor het laagspanning-distributienet. ConnecTens, een joint-venture van O&K en partner C&S, richt zich op de ontwikkeling en productie van innovatieve stekkersystemen en aansluitmodules voor onder andere de aansluiting van laadpalen en straatverlichting. Eric Masclee was tot eind vorig jaar de DGA en besloot ongeveer een jaar geleden om de bedrijven te verkopen: “Ik was niet meer de goede man voor de organisatie. Mijn rol veranderde en dat paste niet meer bij mij.” 

Eric: “Ik vond het heel apart om het verkooptraject in te gaan eerlijk gezegd. De eerste stap was het nemen van de beslissing natuurlijk, maar ik stond daar redelijk rationeel in. Ik heb, zoals elke ondernemer denk ik, heel intensief aan en in mijn bedrijven gewerkt. Dan wil je ook dat het goed terecht komt natuurlijk. En het moest natuurlijk voor mij ook genoeg opleveren. Ik zocht echt een partij die er voor wilde gaan, die er iets van wil maken. Ik ben met mijn adviseur in gesprek gegaan met diverse partijen, vier of vijf. OxGreenfield zat daar bij.” 

Veel aandacht

“We hebben leuke en goede gesprekken gehad met meerdere partijen, maar OxGreenfield sprong er wel uit voor mij. Los van de goede transactievoorwaarden, deden ze ook echt de moeite om de business te begrijpen en een totaaloverzicht te krijgen. Ik zeg nu lachend dat ze veel aandacht vroegen in onze gesprekken, maar dat was wel hun meerwaarde. Zij hebben zelf bedrijven gehad, ze weten hoe zaken werken en hoe het is om te ondernemen. Ze snappen echt hoe een bedrijf werkt. En dat heeft me doen besluiten met hen in zee te gaan.” 

In goede handen

Nu ben ik dus geen eigenaar meer, maar werk ik voor de bedrijven. Dat was natuurlijk even wennen, maar het is fijn om alles mee in goede banen te leiden, dit jaar blijf ik dat nog zeker fulltime doen. De hands-on mentaliteit van OxGreenfield heeft al veel opgeleverd, via hun netwerk hebben ze overal makkelijk ingangen en kunnen ze snel en pragmatisch schakelen. Ik zie met eigen ogen dat mijn bedrijven in goede handen zijn, ik ben zelf tevreden met de voorwaarden en ik blijf betrokken. Precies wat ik wilde!” 

Eric Masclee & Harm Langen