Home | Spannend traject

Spannend traject

Vanaf het moment dat OxGreenfield en de verkopende partij de mogelijke samenwerking met elkaar hadden beklonken, kwamen wij als ING Bank aan tafel voor de overnamefinanciering. De ondernemingen worden met eigen vermogen en vreemd vermogen aangekocht, voor dat laatste benadert OxGreenfield uiteraard meerdere banken. Die doen een indicatief aanbod op basis van de aangeleverde informatie. ING zorgt er altijd voor dat haar indicatief aanbod intern binnen haar eigen organisatie wordt besproken en afgestemd. Toen de keuze op ING viel, konden we ook snel schakelen. 

 Ik heb voor deze transactie vooral veel contact gehad met OxGreenfield partner Hank. Later in het proces had ik ook vaker contact met Anne Jolly, voor de diepgaandere financiële analyse. Hank was mijn aanspreekpunt en ik moet bekennen: in alle jaren dat ik dit werk doe, heb ik niet vaak op zo’n vertrouwde manier samengewerkt met een investeerder. Hank is iemand die altijd rustig blijft, hij laat zich niet gek maken, maar hij is tegelijkertijd ook heel eerlijk. Natuurlijk kan hij niet alles delen, maar hij houdt zeker niet onnodig zijn kaarten tegen de borst. Dat doet trouwens niemand bij OxGreenfield. Het was steeds snel en goed schakelen, even bellen, even appen en door. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik de samenwerking als heel prettig heb ervaren. 

Er vol in

Maar goed, we gaan natuurlijk niet alleen af op een goede klik. De aangeleverde gegevens waren helemaal zoals je het mag verwachten: een volledig en ‘market standard’ financieel pakket, compleet, gedegen, op niveau. En we zijn ook op locatie geweest om een managementmeeting bij te wonen. De verkopende partij, de toenmalige eigenaar, wekte alle vertrouwen. Hij heeft de onderneming opgebouwd en kon iedereen goed meenemen in de huidige en toekomstige strategie van Staka en O&K. Hij zit nog vol goede ideeën en wil ook graag doorgaan samen met een sterke financiële partner. Deze heeft hij gevonden in OxGreenfield. Tijdens die meeting ontmoette ik ook een andere partner van Ox, Harm. Hij is met name degene die met de ondernemer het contact had. Na beoordelen van de Due Dilligence rapporten en afronden kredietanalyse stonden alle seinen op groen en we sloten de transactie. 

Succesvolle transactie

Wat mij bijgebleven is over OxGreenfield? De korte lijntjes, een benaderbaar team, een hele platte organisatie. Alle teamleden doen het echt samen, met ieder een eigen expertisegebied. Het was leuk om te zien dat na het afronden van de transactie we met z’n alle het glas konden heffen tijdens een gezamenlijk diner. Logisch, het is een spannend traject geweest en het is altijd mooi als dat voor alle partijen goed verloopt. 

Axel van Nieuwenhoven