Home | Investeer kapitaal en kennis in technisch competente bedrijven

Investeer kapitaal en kennis in technisch competente bedrijven

Vanaf 1 januari investeren we vanuit het nieuwe fonds: OxGreenfield Fund II. We sloten Fund I vorig jaar af met investeringen in tien kansrijke technische MKB-bedrijven uit verschillende markten en diverse industrieën. Ook in 2023 gaan we door met waar we goed in zijn. Naast kapitaal  investeren we  ervaring, expertise en toewijding, zodat we ruimte kunnen creëren om groeiambities waar te maken. Daarbij blijft ook voor dit fonds de focus op technische bedrijven in het MKB waar thema’s spelen als het versterken van management of opvolging DGA, carve out, groei en scale-up en turn around. We gaan voor verbinding, relatie én resultaten.

Waarde creëren

Wij richten ons op kleine en grotere investeerders die willen investeren in Private Equity, een investeringsklasse die juist toegankelijk is voor de particuliere investeerder. Onze achterban denkt graag mee over het creëren van waarde bij de ondernemingen in onze portfolio, maar uiteindelijk zijn wij verantwoordelijk om waarde te creëren en rendement te maken op het aan ons toevertrouwde kapitaal. Wij hebben een veelvoud aan investeerders, ondernemers en oud-ondernemers, vermogende families en particulieren met een bovengemiddeld inkomen, die het investeringsbeleid en het maken van de juiste keuzes aan ons toevertrouwen. Samen bouwen we aan een sterker MKB-landschap, waarbij de continuïteit en professionaliteit van de bedrijven waarin wij investeren toenemen. Voor Fund II hebben we al mooie en veelbelovende gesprekken gevoerd met bedrijven die op zoek zijn naar niet alleen een investering in kapitaal, maar ook naar onze kennis en kunde om te kunnen groeien. 

Ons team

En dat doen we met respect voor het verleden van een bedrijf om samen een nieuwe toekomst te creëren. Alles draait om verbinding, van mens tot mens, tussen kennis en operatie, tussen bedrijf en omgeving, maar ook tussen wat is en wat mogelijk is. Die overtuiging zit in het hele team van OxGreenfield verankerd. We willen de chemie voelen om vervolgens onze relevante expertise en toewijding in te zetten voor meer succes. 

Fundraising

Het team heeft de afgelopen maanden € 45 miljoen aan kapitaal opgehaald bij bestaande en nieuwe investeerders. De komende maanden verwacht OxGreenfield de totale fondsomvang van het 2e fonds te vergroten tot een maximum van € 65 miljoen. Door vast te houden aan dit maximum blijft OxGreenfield actief in het marktsegment waar het team de meeste waarde toevoegt. 

Lees het complete persbericht over Fonds II: https://oxgreenfield.nl/private-equity-nog-steeds-in-trek-oxgreenfield-start-met-een-nieuw-fonds/